Nagyvilág

Erős földrengés a Salamon-szigeteknél

Nagy erejű, 6,9 -es fokozatú földrengés történt szombaton, helyi idő szerint 15 óra 16 perckor a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Salamon-szigetek térségében - közölte az Amerikai Geofizikai Intézet, hozzátéve, hogy nem áll fenn szökőár veszélye, és károkról sem érkeztek jelentések.

A földrengés közép-európai idő szerint 6 óra 16 perckor történt, és a hipocentruma 81 kilométer mélységben volt, 171 kilométerre délkeletre a Salamon-szigetek fővárosától, Honiarától. A szigetek lakói erős földmozgásokat észleltek, de áldozatokról, károkról nem érkeztek jelentések.

A Salamon-szigetek, akár a szomszédos szigetek – Tonga, Vanuatu, Fidzsi, Kermadec – a földrengésekkel és vulkánossággal bővelkedő “Tűzöv” részei, amely a dél-amerikai Tűzföldtől Chilén, San Franciscón át Alaszka, Kamcsatka déli részének érintésével az óceán nyugati felén Japán, Fülöp-szigetek és Indonézián keresztül húzódik.

2009. szeptember 29-én a Csendes-óceán délnyugati térségében nagy erejű földrengés történt, melyet pusztító szökőár követett, mely Szamoán és Tongán 186 halálos áldozatot követelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik