Nagyvilág

Medvegyev táncra perdült

Szűkre szabott, ezüstszínű öltönyben, kigombolt gallérral ropja a táncot Dmitrij Medvegyev orosz elnök a YouTube internetes videomegosztóra kikerült egyik felvételen.

A videón a politikus az American Boy című, ’90-es évekbeli orosz sláger ritmusára ringatja a csípőjét és furcsán rugdos a lábával. Pár óra alatt több száz hozzászólás érkezett a felvételhez, s a kommentelők nem kímélték Medvegyev tánctudását: “Olyan, mintha karót nyelt volna” – jegyezte meg az egyikük. A videó egy nap alatt rendkívül népszerű lett az internetezők körében.

Egy Stacy Uliss nevő Twitter-felhasználó olyannyira mókásnak tartotta a videót, hogy az elnök mikroblogján osztotta meg érzéseit: “Úgy táncol, mint az apám. Feldobta a reggelemet az Önről készült videó” – írta, mire Medvegyev annyit válaszolt: “Úgy tűnik, az apja hasonló korú lehet”.

“A felvétel egy évvel ezelőtt készült, amikor a volt osztálytársaimmal buliztunk. A zene és a tánc is a múltat idézte” – magyarázta később egy Twitter-bejegyzésben a 45 éves elnök, elismerve, hogy mozdulatai kissé divatjamúltak voltak.

A Kreml szóvivője, Natalja Tyimakova szerint a felvételt valószínűleg a partin dolgozó egyik felszolgáló szivárogtatta ki, aki a véleménye szerint egyáltalán nem tiszteli a magánszférát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik