Nagyvilág

Miki Egérrel hódítanák meg Kínát

Elkezdődtek a szárazföldi Kína első Disneylandjének építési munkálatai, ami mérföldkő az amerikai vállalat számára a kínai piac bevételéhez vezető úton. A veszteséges hongkongi élménypark ellenére is sikeres jövőben bíznak, míg a város a turizmus növekedését reméli. Az új Disneyland azonban csak egy a rengeteg nyugati kulturális cikk közül, ami az utóbbi években egyre erősebb hatást gyakorol elsősorban a nagyobb városokban lakó fiatalabb kínai generációra.

Sanghajban épül az új Disneyland

Múlt héten elkezdődtek a sanghaji Disneyland építési munkálatai, tradicionális kínai viseletbe öltözött Walt Disney-sztárok jelenlétében. Az építkezés első szakasza 3,9 négyzetkilométer területet fog lefedni 3,75 milliárd dollár értékben.

Az új Disneyland az első lesz a szárazföldi Kínában, a hongkongi, valamint a tokiói után pedig a harmadik egész Ázsiában. Robert Iger, a Walt Disney vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az új létesítmény egyszerre fogja viselni a hagyományos Disney jelleget és a kínai vonásokat. Sanghaj polgármestere, Han Cseng (Han Zheng) abban bizakodott, hogy az új létesítmény növeli majd a város turisztikai vonzerejét.

Az állami tulajdonú Sanghaj Sendi Csoport kezében lesz a részesedés 57 százaléka, míg a fennmaradó rész lesz a Disney-é. A munkálatok megkezdését hosszú évek tárgyalásai előzték meg, ezért kiemelkedő eredménynek számít. Egyébként hónapokkal az építkezés indulása előtt hozzáláttak a környék úthálózatának javításához, ami miatt körülbelül 2000 házat és 297 céget kellett áttelepíteni. Két metróvonal is elérhetővé fogja tenni a parkot, a 11-es vonal az építési munkálatok első fázisában fog a parkig kiépülni, míg a kettes vonal kibővítését későbbre tervezik.

A cikk folytatásához kattintson IDE!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik