Nagyvilág

Megöltek egy Oscar-jelölt rendezőt Líbiában

A 2011-ben Oscar-díjra jelölt háborús dokumentumfilm, a „Restrepo” rendezője fotóriporterként dolgozott a líbiai frontvonalon, mikor csapatát rakétatalálat érte.

Tim Hetherington három fotós társával együtt a líbiai lázadók által elfoglalt Miszráta városban dolgoztak, melyet Moammer Kadhafi líbiai vezető erői ostromolnak. A The New York Times szerint az Oscar-jelölt dokumentumfilmes társaival együtt a felkelők központjából, Bengáziból érkezett a miszrátai frontvonalra, ahol egy rakétahajtású gránát eltalálta őket.

A tekintélyes amerikai lap úgy tudja, a támadásban Tim Hetherington azonnal életét vesztette, társait pedig életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

Líbia harmadik legnagyobb városában, Miszrátában már hetek óta tart az elkeseredett harc a felkelők és Kadhafi ezredes csapatai között. Az összecsapásokban már több száz lázadó vesztette életét.

Tim Hetherington Restrepo című, Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmje egy másik konfliktus-zónában, az afganisztáni frontvonalon játszódik. A film egy szakasz amerikai katona küldetését követi végig az afganisztáni konfliktus egyik legveszélyesebb övezetében.

AJÁNLOTT LINKEK:

A filmről bővebben itt olvashat (natgeotv.com)

Bővebben az Oscar-jelölt rendező/fotóriporterről (Wikipedia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik