Nagyvilág

Kadhafi fia bízik a győzelemben

Derűlátásának adott hangot a líbiai polgárháború kimenetelét illetően Szaif al-Iszlam Kadhafi, a líbiai vezető egyik fia kedden este egy televíziós nyilatkozatban.

Saját tévé-állomásának, az Allibíjának műsorában kijelentette: “nagyon optimista vagyok, győzni fogunk. Az események számunkra napról-napra kedvezőbbre fordulnak”.

Megjegyezte: hogy apjának a rendszere nem óhajt majd bosszút állni a felkelőkön. “Nem célunk a bosszúállás, senkit sem fogunk megölni” – fűzte hozzá. Leszögezte azonban, hogy a fegyveres felkelésre fegyverrel válaszolnak.

Úgy vélte, hogy Miszráta és Zenten városok felkelővezérei vagy kábítószercsempészek, vagy olyan üzletemberek, akik ki akarnak bújni a sokmillió dolláros állami hitelek visszafizetése alól.

Kadhafi fia ecsetelte azt is, hogy dollármilliárdos nagyságrendű projektek megvalósítása állt le a bizonytalan helyzet és a munkások tömeges külföldre menekülése miatt.

Végül leszögezte: minden rendben lesz majd. Folytatódnak a beruházások, helyreállnak a szolgáltatások és visszatérnek a külföldiek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik