Nagyvilág

Így táncol Medvegyev – video

A YouTube-on megjelent egy video, amin Dmitrij Medvegyev orosz államfő egy baráti összajövetelen táncol. Van, aki hazaárulónak nevezte.

Az elnök az American Boy című számra táncol, amely az orosz Kombinacija együttes nagy slágere volt a kilencvenes években. Az orosz neten nagy vita robbant ki: egyesek szerint a szám arra céloz, hogy az Amerika-barát Medvegyev az Egyesült Államokba akar kivándorolni, s ezért hazaárulónak nevezték őt. Hívei védelmükbe vették azzal, hogy neki is joga van szórakozni, mint bárki másnak. Az elnök a Twitteren reagált a felvételre, amelyről közölte, hogy nyilván tavalyi évfolyamtalálkozóján készült, „a tánc és a zene pedig még a régi, a múltbeli” – idézi az MTI.

Egy fiatal lány azt írta neki, hogy éppen úgy táncol, mint az ő papája, és a felvételtől reggel óta jó kedve van. Az elnök válasza: „Ami a kort illeti, nem kizárt”. Az államfő sajtótitkára, Natalja Tyimakova megerősítette, hogy a felvételen valóban Medvegyev látható, s hogy a felvételt vélhetően a helyszínül szolgáló étterem valamely alkalmazottja készítette. „Dmitrij Medvegyev addig is részt vett az évfolyamtalálkozókon, amíg nem volt államfő, és ma sem zárkózik el a barátokkal való összejövetelektől” – mondta, és sajnálkozásának adott hangot, hogy az elnök magánéletének bizalmas voltáról Oroszországban kezdetlegesek az elképzelések.
A video olyan időpontban került fel a hálóra, amikor gyakorlatilag már megkezdődött az idei parlamenti és a jövő évi elnökválasztást megelőző kampány, és országosan éppen heves vita folyik arról, hogy vajon Medvegyevet lenne-e helyes újra elnöknek jelölni, vagy mégis inkább Vlagyimir Putyin jelenlegi kormányfőt, aki az alkotmány értelmében legutóbb nem indulhatott egy harmadik mandátumért, és ezért Medvegyevet jelölte a tisztségre. Oroszországban nem férhet kétség ahhoz, hogy a jelöltet meg is választják, de a két politikus mindeddig azzal tért ki a vonatkozó kérdések elől, hogy majd idejében eldöntik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik