Nagyvilág

Előkerült Ophélie barátja

Elfogták és előállították Ophélie Bretnacher körözött barátját – írja a Blikk. A fiú közel két évig bujkált, az olasz rendőrök hiába keresték személyesen hozzátartozóinál, hiába küldtek idézést, sehol nem találták.

Ophélie, a francia cserediák az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazafelé indult. Ám a Lánchídnál nyoma veszett. Holttestére 2009. február 12-én, a Csepel-sziget egyik öblében hajósok találtak rá. Tanulmányai alatt közte és az olasz Paolo Pierre között szerelmi viszony alakult ki. Eltűnése éjszakáján is Paolóval szórakozott.

A fiú, igaz, előre megváltott repülőjeggyel, másnap elhagyta Magyarországot. A lap úgy tudja, hogy a későbbi tanúvallomásában több ellentmondás is van, ráadásul az a két, ugyancsak olasz fiatalember, akik megtalálták a lány táskáját, úgy tűnik, hogy állításukkal ellentétben ismerték Paolót. A megtalált női táskát nem a rendőrségre vitték, hanem annak tartalmát átnézték, és a lány telefonjáról egy ismerőst hívtak fel, s neki adták oda.

Valóban megtalálták az olasz hatóságok az egyik olasz állampolgárt, akinek kihallgatását jogsegély keretében mi kértük. A két másik olasz állampolgárt, úgy tudjuk, még nem sikerült megtalálnia a kinti rendőröknek – erősítette meg a Blikk információit Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik