Nagyvilág

Újabb földrengés Fukusima körzetében

Heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti részét. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el.

A cunamiriadót a hatóságok nem sokkal később lefújták. Károkról, illetve sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

A rengés Tokióban is érezhető volt. A március 11-i földrengésben megrongálódott fukusimai atomerőmű dolgozóit evakuálták, a létesítményt üzemeltető TEPCO vállalat azt közölte, a rengés miatt rövid időre leállt az áramellátás az erőmű három sérült reaktorában, az energiaellátást azonban hamar visszaállították.

Az Associated Press hírügynökség jelentése szerint a rengés pánikot okozott az északkelet-japáni Sendai városában, az emberek az utcára menekültek ijedtükben. A földmozgás központja a japán fővárostól,Tokiótól 164 kilométerrel északkeletre volt.

Éppen egy hete ugyanígy cunamiriadót rendeltek el Japánban egy földrengés miatt, majd alig másfél óra múlva lefújták. Az Északkelet-Japánban regisztrált földregés akkor gyengébb, 6,5-es erősségű volt.

A heves utórengés épp egy hónappal azt követően történt, hogy márciusban pusztító erejű, a Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés, majd szökőár pusztított Japánban. A szigetországban hétfőn néma megemlékezéseket tartottak a katasztrófa 25 ezer áldozatának tiszteletére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik