Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy terroristagyanús párt

Előállítottak vasárnap egy férfit és egy nőt, akik Délnyugat-Franciaországban megsebesítettek egy csendőrt és a gyanú szerint a Haza és Szabadság (ETA) baszk szakadár szervezethez tartoznak - közölték a helyi hatóságok.

A férfit és a nőt szombat óta keresték. A Creuse megyei Valliere településen ugyanis a nő által vezetett gépkocsi nem állt meg a rutinellenőrzést végző csendőrök felszólítására. A csendőrök feltartóztatták a járművet, amelynek utasa fegyvert rántott elő és a több lövést leadott a csendőrök járművére. A gépkocsit vezető csendőr a kulcscsontjánál megsebesült.

A két menekülő a szomszédos Correze megyében áttörte az útzárat, és ismét csendőrökre lőtt, de ezúttal nem sebesített meg senkit. Ezután otthagyták gépkocsijukat és gyalogosan menekültek tovább. A menekülők felkutatására vasárnap reggel 300 csendőrt mozgósítottak.

A gyalog menekülő párt a Limoge-tól mintegy 100 kilométerre fekvő Croze-ban (Creuse megye) állították elő tűzpárbaj után. A lövések senkit sem sebesítettek meg.

Egy igazságügyi illetékes szerint egyes jelek arra utalnak, hogy “elsődlegesen az ETA-ra utaló nyomot kell figyelembe venni” a pár letartóztatásánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik