Nagyvilág

Átépítik a Fehér Házat

Washingtonban éktelen dübörgéssel zajlik a hivataloknak és a sajtókonferenciáknak helyet adó nyugati szárny átépítése.

A hosszú évekig is elhúzódó munkálatok célja a jelenlegi szakaszban a rég elavult föld alatti vezetékek és csövek cseréje. Lecserélik a fűtő és a légkondicionáló, valamint a tűzvédelmi rendszert is. Épül egy vasbetonfalú alagút, amelyről a washingtoniak között elterjedt, hogy egy újabb atombunker része, ám a kivitelező közölte, hogy a most készülő építményben a gépészeti berendezéseket fogják elhelyezni, és a “rejtélyes” járat csak egy egyszerű karbantartó-folyosó.

Az Elnöki Rendkívüli Műveleti Központ, az állítólag egy atomtámadásnak is ellenálló megerősített bunker a keleti szárny alatt található. Megcáfolták azt a feltételezést is, hogy a nyugati szárny alá irodák épülnének – ahogy arról korábban gyakran szó esett -, vagy hogy a munkálatok egy rejtett autóbejáró kiépítését céloznák.

A nyugati szárnynál folytatott zajos munkálatok csak a Fehér Ház teljes felújításának első szakaszát jelentik. A négy évig tartó ráncfelvarrás összesen 376 millió dollárjába kerül majd az amerikai adófizetőknek, amelyből 86 milliót a nyugati szárnyra áldoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik