Nagyvilág

Meghiúsult Fico Orbánozása

A szlovák kabinet szerdai ülésén nem támogatta a Robert Fico vezette ellenzéki Smer-SD javaslatát, hogy tegyen lépéseket és fogalmazzon meg nyilatkozatot a magyarországi politikával szemben.

Ahogy azt előre jelezték, kedden a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a parlament rendkívüli ülésének programpontját. Az rendkívüli ülés összehívását az ellenzék javasolta, és terveik szerint a Magyarország orbáni politikájáról szólt volna. A Smer határozattal szerette volna kötelezni a pozsonyi kormányt, hogy tegyen lépéseket a magyar politikával szemben. Mivel azonban kormánypárti képviselők meghiúsították a vonatkozó rendkívüli ülést, a szlovák kormányt sem lehetett kötelezni arra, hogy bármilyen bírálattal illesse a magyar kormányt.

“Kertjeink alatt valaki csőre tölti a fegyverét, mi meg csak nézzük, és úgy teszünk, mintha mi sem történt volna. (…) Azt akarjuk, hogy a kormány minden EU- és NATO-tagság adta diplomáciai lehetőségét latba vetve cselekedjen”, reagált Fico kedden Orbán Viktor múlt heti kijelentésére, amely szerint választójogot kapnak a határon túli magyarok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik