Nagyvilág

Elnapolták Berlusconi perét

Megkezdődött, majd nyomban el is napolták szerdán Milánóban azt a büntetőpert, amelyben Silvio Berlsuconi olasz kormányfő ül a vádlottak padján. Azzal vádolják, hogy egy fiatalkorúnak fizetett szexuális szolgáltatásokért.

Sem a miniszterelnök, sem az ügyben érintett fiatal marokkói prostituált nem jelent meg a tárgyaláson. A bíró május 31-re tűzte ki a következő tárgyalási napot.

Mint arról már hírt adtunk, a tárgyalás előestéjén a demokráciáért, és Berlusconi ellen tüntettek több helyen Olaszországban, miközben a politikai vita arról folyt, hogy a milánói bíróság egyáltalán ítélkezhet-e a miniszterelnök felett. A demokrácia éjszakáját tartoták Olaszországban: tüntettek, felolvasásokat tartottak, utcai vitákat. A téma Berlusconi és az olasz politika-társadalom helyzete volt – írja a Kossuth Rádió honlapja.

„Berlusconi! Nem lesz már elég a személyre szóló törvényekből? Ez a harmincnyolcadik! – hangoztatták az ellenzékiek a római parlament előtt, miközben az ülésteremben a kormánytöbbség úgy szavazott, hogy a rendes bíróság nem illetékes a miniszterelnök feletti perekben. A végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondja majd ki, de így is elhúzódhatnak Berlusconi tárgyalásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik