Nagyvilág

Elnapolták Berlusconi szexperét

Alighogy megkezdődött, el is napolták Silvio Berlusconi perét, amelyet kiskorú prostituálásának vádjával indított ellene a milánói ügyészség - tudta meg a Reuters.

Az olasz kormányfő ellen fiatalkorú prostituálásáért és hivatali visszaélésért indítottak pert a Ruby-gate nével eléhíresült üggyel kapcsolatban. Ez volt az első alkalom, hogy 74 éves Berlusconit magánéleti botrányai kapcsán szólították a vádlottak padjára, a miniszterelnök ellen ugyanis több különböző eljárás zajlik egyszerre.

Az AP hírügynökség által korábban ismertetett vádirat a Ruby becenéven elhíresült 17 éves marokkói tinédzser mellett 32 másik lányt is megemlít, akik részt vettek az olasz kormányfő „bunga, bunga” néven elhíresült, milánói villájában tartott tivornyáin, melyek a legtöbbször erotikus táncokkal, majd a kormányfő szexpartnerének kiválasztásával végződtek. Berlusconi a vádak szerint ráadásul hivatali befolyásával is visszaélt, amikor beleavatkozott a marokkói sztriptíztáncos egyik szabálysértési ügyébe: a kormányfő egyszer állítólag közbenjárt a lopáson ért fiatal érdekében.

A hatályos olasz törvények értelmében 3 év szabadságvesztés szabható ki arra, aki fiatalkorú szexuális szolgáltatásaiért fizet, ám a hivatali visszaélésért 12 év börtönbüntetés is járhat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Zsarolással és kiskorú prostituálásával vádolják Berlusconit (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik