Nagyvilág

Olimpia Szocsiban: eltünedező pénzek

A 2014-es szocsi téli olimpiára való felkészülés jól halad, azonban nem minden zökkenőmentes. Amikor olyan volumenű beruházásokról van szó, mint egy olimpiai építkezés, akkor gyakran előfordul, hogy az összegek valamiért nem stimmelnek. Ez valamiért pedig mindig negatív végösszegű „számlát" eredményez. Az olimpiai objektumok építése során most az építőanyagok árai késztették elképedésre Dmitrij Medvegyev elnököt. A felelős szerv vezetőjének beszámolója után vizsgálat indult. A vizsgálódás eredményeiről március legvégén számolnak majd be az illetékesek.

A 2014-es szocsi téli olimpiára való felkészülés jól halad, azonban nem minden zökkenőmentes. Amikor olyan volumenű beruházásokról van szó, mint egy olimpiai építkezés, akkor gyakran előfordul, hogy az összegek valamiért nem stimmelnek. Ez valamiért pedig mindig negatív végösszegű „számlát” eredményez.

Az olimpiai objektumok építése során most az építőanyagok árai késztették elképedésre Dmitrij Medvegyev elnököt. A felelős szerv vezetőjének beszámolója után vizsgálat indult. A vizsgálódás eredményeiről március legvégén számolnak majd be az illetékesek.

Nemrég az orosz kormány tudtára jutott, hogy a szépen haladó olimpiai építkezés építőanyagai valamilyen oknál fogva kétszer annyiba kerülnek, mint a világpiaci ár, számolt be a Gazeta.ru orosz lap. Dmitrij Medvegyev elnök Vlagyimir Putyin minszterelnököt azzal bízta meg, hogy kéthetes határidőn belül derítse ki mi is a helyzet, a főügyészt, Jurij Csajkát pedig azzal, hogy büntesse meg az abban vétkes csinovnyikokat. Nem kis összegekről van szó, tehát valakinek ez átvitt értelemben is sokba fog kerülni.

A cikk folytatásához kattintson IDE!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik