Nagyvilág

Lezuhant egy amerikai vadászgép

Lezuhant a németországi Eifel-hegységben péntek délután egy amerikai vadászgép, a pilótának sikerült katapultálnia.

A szerencsétlenség Laufeld határában történt – közölte a trieri rendőrség. A pilótát kórházba vitték, állapotáról nem adtak közelebbi felvilágosítást, más sérülés nem történt.

A gép egy mezőre zuhant, párszáz méterre a faluszéli házaktól. “Épp hogy csak megmenekültünk egy katasztrófától” mondta Karl-Josef Junk, az ötszáz lelkes Laufeld polgármestere. “Éppen átrepült a falun, és szemtanúk szerint még egyszer átstartolt, hogy felhúzza az orrát” – fűzte hozzá. Meg nem erősített hírek szerint a vadászgép már a levegőben kigyulladt.

Az amerikai hadsereg tájékoztatása szerint a lezuhant gép egy A-10-es Thunderbolt II. volt, amelyet pilótái “warthog”-nak, azaz varacskos disznónak becéznek. A spangdahlemi légi támaszpontról szállt fel és gyakorlaton vett részt, felszereléséről, muníciójáról és a szerencsétlenség okáról nem adtak felvilágosítást.

Egy trieri újság értesülése szerint a gépet két gyakorló rakétával és 1500 lövedékkel szerelték fel, és a támaszpontról hat hasonló típusú gép vesz részt a líbiai légtérzár biztosításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik