Nagyvilág

Merkel és a férfiak

Angela Merkel lélegzetelállító karrierje sok férfiáldozatot követelt. Mindent elért, amit Németországban el lehet érni – érdekes azonban, hogy az őt körülvevő kereszténydemokrata pártból egyre több férfi esett vagy szállt ki. Hosszú a sora azoknak a politikusoknak, akik a Merkel-éra alatt buktak meg vagy önként fejezték be politikai karrierjüket – most nézzük meg, hogy kikről is van szó és mi is történt velük.

Angela Merkel német kancellár szinte hihetetlen politikai karriert futott be, de sokak érdeklődését is felkeltette már, ugyanis mindenkit meglepett az a gyorsaság, amellyel a keletnémet tudósnő az egységes Németország első embere lett.

Hogy mi lehet a titka? A teljes igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, annyi azonban biztos, hogy Angela sokszor volt éppen jó helyen, a német belpolitika eseményei is sokszor kedvezően alakultak számára, és ahol kellett, ő maga is besegített. Karrierjének markáns pontja a politikai atyjának tartott Helmut Kohllal való szakítás – politikai életének üstököse ezután kezdett el felemelkedni.

A későbbiekben további népszerű politikusok szálltak ki a versenyből: hol Merkel ilyen-olyan ráhatására, hol pedig önként döntöttek úgy, hogy elég volt. A legutóbb Karl-Theodor zu Guttenberg, a CSU népszerű politikusa és egyben Merkel kabinetjének védelmi minisztere kényszerült lemondásra, igaz, a kancelláron kívül álló okok miatt.

A cikk folytatásáért kattintson IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik