Nagyvilág

Kadhafi önkénteseket fegyverez fel

A koalíciós légi csapások csökkentették Kadhafi képességét, hogy ellenőrzést gyakoroljon szárazföldi erői felett, az észak-afrikai országból érkező értesülések szerint a líbiai vezető önkénteseket fegyverez fel a harcra - jelentette ki pénteken a Pentagonban az amerikai egyesített vezérkar igazgatója. Közben az állami televízió azt jelentette, hogy Kadhafi előlépteti a fegyveres erők tagjait.

A kétségbeesés jele, hogy a líbiai hatóságok megpróbálják potenciális külföldi közvetítőkkel felvenni a kapcsolatot – mondta pénteken Washingtonban Gene Gretz, az Egyesült Államok volt tripoli nagykövete.

Kadhafi előlépteti a fegyveres erők összes tagját

Kadhafi előlépteti a hozzá hű fegyveres erők összes tagját – jelentette pénteken az észak-afrikai ország állami televíziója.
A bejelentés szerint Kadhafi döntést hozott arról, hogy előlépteti a különböző katonai egységekben jelenleg szolgáló összes fegyverest, méghozzá “azért a hősies és bátor harcért, amelyet a gyarmatosító, keresztesháború-jellegű támadás ellen folytatnak”. Az előléptetés a rendőrségre is érvényes.

A líbiai televízió nem részletezte, miként megy majd végbe az előléptetési hullám, s hogy az érintettek kapnak-e fizetésemelést vagy jutalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik