Nagyvilág

Eltemették Elizabeth Taylort

Szűk körű szertartáson helyi idő szerint csütörtök délután a Los Angeles melletti Glendale-ben eltemették Elizabeth Taylor hollywoodi dívát, akinek teljesült a végakarata: még a saját esküvőjéről is elkésett.

A színésznőt, akit szerdán, 79 évesen ért a halál egy Los Angeles-i kórházban, a Forest Lawn emlékparkban helyezték végső nyugalomra. A Los Angelestől 13 kilométerre északra fekvő emlékparkban olyan hírességek nyugszanak, mint Walt Disney, Humphrey Bogart vagy Elizabeth Taylor egykori jó barátja, a két éve elhunyt Michael Jackson.

A temetésen csak a családtagok és a legközelebbi barátok voltak jelen, az alig egyórás szertartáshoz – amelyen a fiatal ír színész, Colin Farrell, valamint az elhunyt híresség fia, lánya és unokája szavalt verset – nem engedték oda a sajtó képviselőit. Elizabeth Taylor Eddie Fisherrel 1959-ben kötött házassága előtt áttért a zsidó hitre. Zsidó szokás szerint az elhunytat 48 órán belül el kell temetni.

Teljesült Elizabeth Taylor végakarata: “még a saját temetéséről is elkésett”. A színésznő szigorúan ragaszkodott ahhoz végrendeletében, hogy a majdani szertartás a megadott időpontnál legalább 15 perccel később kezdődjön. Kérését pontosan tiszteletben tartották: a szervezők helyi idő szerint csütörtök délután kettő órára harangozták be a temetést, mely azonban csak negyed háromkor kezdődött. A hollywoodi díva egész életében megváratta az embereket. “Még a saját temetéséről is késni akart” – mondta Taylor sajtóösszekötője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik