Nagyvilág

Izrael a Gázai övezetet támadta

Az izraeli légierő csapást mért a Gázai övezetre csütörtök hajnalban - közölte a Földközi-tenger partján elnyúló keskeny földsávot ellenőrző palesztin szervezet, a Hamász.

Előzőleg palesztinok tucatnyi rakétát lőttek ki a zsidó államra az övezetből. A Hamász közlése szerint a Gázai övezet és Egyiptom határán húzódó csempészalagutak voltak a légitámadás célpontjai és a szervezet egy kiképzőtábora az övezet középső részén.

Találat ért egy transzformátor állomást is, ami után a környéken helyszíni beszámolók szerint nem volt áram. A légitámadásokban senki sem sérült meg.

Szerdán tucatnyi rakétát és aknagránátot lőttek ki a Gázai övezetből Dél-Izraelre. Az övezet határától 35 kilométerre lévő Beér-Sevában is csapódtak be lövedékek. Ritkán fordul elő, hogy a palesztinoknak ilyen távoli célpontot sikerül elérniük.

Eközben hivatalosan is megerősítették, hogy egy brit állampolgárságú nő volt a szerdai jeruzsálemi robbantás áldozata. A merénylet azt követően történt, hogy az utóbbi hónapokban megnövekedett a feszültség a Gázai övezetet kormányzó Hamász radikális palesztin szervezet és Izrael között. Évek óta ez az első terrortámadás Jeruzsálemben, legutoljára 2004-ben hajtottak végre öngyilkos merényletet a szent városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik