Nagyvilág

Farkas Ádám megerősítette pozícióját

Meghallgatta az Európai Bankfelügyeleti Hatóság ügyvezető igazgatójává kinevezett Farkas Ádámot az Európai Parlament pénzügyi bizottsága csütörtökön - jelentette be brüsszeli közleményében Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) EP-képviselő.

Az új európai felügyeleti struktúra három új hatóságának operatív irányítására – második számú vezetői helyére – kiválasztott jelöltek meghallgatásának tétje az volt, hogy a bizottság, majd az Európai Parlament plénuma megerősíti-e elnyert tisztségükben az ügyvezető igazgatókat.

Pelczné Gáll Ildikó véleménye szerint a három jelölt – Farkas Ádám mellett az Európai Biztosítás- és Nyugdíjfelügyeleti Hatóság igazgatójának szánt Carlos Montalvo és az Európai Értékpapírpiac-felügyeleti Hatóság ügyvezetőjévé választott Verena Ross – egyaránt magabiztosan válaszolt a feltett kérdésekre.

“A meghallgatás során a jelöltek bizonyították, hogy rendelkeznek az elvárt szakmai tudással és képességekkel, hogy betöltsék a felügyeleti hatóságok felsővezető pozícióit” – áll a közleményben, amely hangsúlyozta, hogy Farkas Ádám személyében első alkalommal kerülhet magyar szakember egy európai pénzügyi felügyeleti hatóság operatív vezetői pozíciójába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik