Nagyvilág

Támadást indítottak a tüntetők ellen Bahreinben

Több száz rohamrendőr érkezett szerda reggel a bahreini főváros központi terére, hogy felszámolja a kormányellenes tüntetők sátortáborát - jelentette a helyszínről az AFP tudósítója.

A beszámoló szerint a tankokkal és más katonai járművekkel érkező rendőrök könnygázzal és gumilövedékekkel támadtak a manamani Gyöngy tér demonstrálóira, felgyújtva az ott felállított sátrakat. A politikai reformot követelő síita tüntetők egy hónapja nem hajlandók elhagyni a teret, amely azóta a szunnita politikai vezetők elleni tiltakozások központi helyszíne lett. A rendőrségi akcióban legalább két tüntető meghalt és sok másik megsebesült.

A tüntetések kezdetén a rendőrség már egyszer végrehajtott egy rajtaütést a téren – az akkori összecsapások négy halálos áldozatot követeltek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szerda reggeli oszlatásban megsérült-e valaki.

A rendőrök egy nappal azután kezdtek neki a sátortábor felszámolásának, hogy Hamad király kedden három hónapig tartó szükségállapotot vezetett be az ellenzéki tüntetések hatására. Egyben megbízta a bahreini védelmi erők főparancsnokát, hogy “minden szükséges eszközzel” őrizze meg az ország biztonságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik