Nagyvilág

Clinton befejezi a politizálást

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy 2012 után nem vállal újabb kormányzati szerepet. Azt is közölte a CNN-nek adott interjúban, hogy nem fog újra harcba szállni az elnökségért.

“Nem.” Ezt a választ adta Hillary Clinton arra a kérdésre, hogy külügyminiszter marad-e, ha Barack Obama amerikai elnököt 2012-ben újraválasztják és arra a felvetésre is, hogy szeretne-e védelmi miniszter vagy alelnök lenni Obama második hivatali ideje alatt.

Clinton a CNN-nek ezt azzal magyarázta, hogy a lehető legjobb munkája van és nem tud elképzelni semmi mást, ami ekkora kihívást jelente. Bár nagy élmény volt a 2008-as elnökválasztási kampánya, “nincsen szándékában” újra indulni az elnökségért.

A CNN szerdán nyilvánosságra hozott felmérése szerint az amerikaiak majdnem kétharmada kedvezően ítélte meg külügyminiszter munkáját. Clinton egyike a jobb és baloldalt megosztó politikusoknak, népszerűségi indexe ötven százalék körül mozgott. A CNN közvélemény-kutatásának adatai szerint az emberek 65 százalék értékeli pozitívan a külügyminisztert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik