Nagyvilág

Újra csata folyt aTahrír térért

Több tucatnyi ellentüntető kövekkel dobált meg és botokkal támadt szerdán az egyiptomi fővárosban, a Tahrír téren demokráciát követelő tüntetőkre, megpróbálva kiszorítani őket a területről, a csetepatéban két ember megsérült - közölték szemtanúk.

Az állami televízió jelentése szerint késekkel is felszerelkezett ellentüntetők százai özönlötték el a teret, megtámadva az ott összegyűlt, demokráciát követelő aktivisták szintén több száz fősre tehető csoportját, miközben a tv-felvételek szerint csak úgy záporoztak a kövek. A tüntetőknek saját közlésük szerint sikerült visszaverniük a támadókat, de attól tartanak, hogy azok még visszatérhetnek.
A Hoszni Mubarak elnököt február 11-én megbuktató 18 napos tömegtüntetések befejeződése óta kisebb csoportok továbbra is gyülekeznek a Tahrír téren. Az aktivisták felhívására péntekenként nagyobb tömegek is megjelennek ott, hogy nyomatékot adjanak a politikai reformokra, a politikai foglyok szabadon engedésére, valamint a Mubarak-rezsim felelőseinek bíróság elé állítására vonatkozó követeléseiknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik