Nagyvilág

Visszavonul Phil Collins?

Phil Collins arra készül, hogy hátat fordít a zeneiparnak. A brit zenész az FHM című férfimagazin márciusi számában megjelent interjúban beszélt erről.

Collins elmondta, az évek óta tartó zenélés és dobolás, valamint a kollégáitól kapott állandó kritikák az elmúlt években nem könnyítették meg az életét. “Kétlem, hogy valakinek is hiányozni fogok. Sokkal boldogabb leszek, ha visszavonulok a zenéléstől” – mondta a Genesis frontembere.

Bár nagy zenei sikereket ért el – összesen hét Grammy-díjat kapott, számos listaelső slágert írt, a Tarzan című film daláért pedig Oscar-díjat is kapott -, a sajtó és a zenészek is gyakran tréfálkoztak karrierjén és kétségbe vonták zenei tehetségét.
“Sajnálom, hogy sikeresek lettünk. Tényleg nem akartam, hogy ez ilyen méreteket öltsön, ezért nem is lep meg, hogy az emberek elkezdtek utálni” – fejtegette Collins.

A zenésznek az elmúlt években számos egészségi problémával kellett megküzdenie: károsodott a hallása, problémái támadtak a gerincével, az állandó dobolástól pedig sérültek a kezében lévő idegek. Collins, mióta 2006-ban elvált harmadik feleségétől, Svájcban, egy kis faluban él.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik