Nagyvilág

Hackertámadás a francia pénzügyminisztérium ellen

Példa nélküli hackertámadások érték december óta a francia pénzügyminisztériumot - közölte hétfőn egy francia magazin.

A Paris-Match cikke szerint a G20-as csoporttal kapcsolatos iratok voltak a támadások célpontjai. A lap értesüléseit megerősítette a francia minisztérium. A támadók kilétéről még semmit nem tudnak.A francia lap értesülései szerint “példanélküli hackertámadás áldozata lett a francia pénzügyminisztérium és gazdaság”.

A magazinnak név nélkül nyilatkozó tisztségviselő elmondása szerint a támadások decemberben kezdődtek és az előző hétvégén is tartottak. A hackereket a G20-as országokkal kapcsolatos dokumentumok érdekelték, valamint a nemzetközi gazdaságpolitikával foglalkozó iratok.

Azt még nem tudták kideríteni, hogy a támadások honnan erednek. Az információbiztonsággal foglalkozó francia ügynökség (ANSSI) vezetője, Patrick Pailloux a lapnak elmondta: az ellopott információk egy részét kínai oldalakra küldték el, de “ez nem mond sokat”. Pailloux közlése szerint még soha nem érte ilyen széleskörű hackertámadás a francia államot.

A “jól szervezettnek” és “professzionálisnak” nevezett hackerek a francia pénzügyminisztérium több mint 150 számítógépét törték fel és “számos” iratot loptak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik