Nagyvilág

“Vérfürdő lesz, ha nem lépnek gyorsan”

Heves harcok dúlnak Líbiában, a felkelők nemzetközi segítségért kiáltanak.

Továbbra s heves harcok dúlnak Líbiában a lázadók és a Kadhafihoz hű katonai alakulatok között. Az összecsapások újabb halálos áldozatokat követeltek és sok sebesült is van. .

A felkelők közben bejelentették, hogy visszavonultak a városból keletebbre, Rász-el-Unúfba. “Rász-el-Unúf lesz a védelmi vonalunk” – mondta egyikük. “Nehézfegyverekkel támadtak bennünket” – mondta egy másik, fiatal lázadó, kezében kalasnyikovval, hozzátéve, hogy Kadhafi erői sokkal jobban fel vannak fegyverezve. Nehézfegyverekkel lőtték a Kadhafi-erők a lázadók kezén lévő Miszráta központját is. “Harckocsik lövik a belvárost a rádiószékház közelében – mondta egy helybéli. – Az itt lakóknak nincsenek fegyvereik. Ha a nemzetközi közösség nem lép közbe gyorsan, vérfürdő lesz.”

Rász-el-Unúf olajterminálját hatalmas robbanás rázta meg vasárnap, majd légvédelmi lövések hallatszottak – jelentette a helyszínről az AFP tudósítója. A detonáció oka egyelőre nem ismeretes, de korábban vasárnap már két légicsapás érte a kikötővárost, kárt vagy sebesülést nem okozva. A lázadók azt állítják, hogy a harcok közben lelőttek egy helikoptert a város partjainál, és látták, amint a tengerbe zuhan. Egyéb részletet egyelőre nem közöltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik