Nagyvilág

Berlusconinak nem kell ügyvéd

A szexuális visszaélésekkel gyanúsított Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök maga akarja önmagát védeni a bíróság előtt az ellene induló perben - közölték ügyvédei.

A 74 éves kormányfőt azzal gyanúsítják, hogy pénzért vett igénybe kiskorú prostituáltak által nyújtott szolgáltatásokat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük, a marokkói származású, Ruby néven ismert, valódi nevén Karima el-Mahroug szabadon bocsátásáért. Berlusconi tagadta és alaptalannak nevezte az ellene felhozott vádakat, amelyek alapján egy milánói vizsgálóbíró április 6-ra tűzte ki a tárgyalás kezdetét.

Az olasz kormányfőt ugyanakkor adócsalással, illetve korrupcióval is gyanúsítják, és ebben az ügyben a tíz hónap után közelmúltban folytatódott per újabb fordulóját április 11-re tűzték ki.

Olasz sajtóértesülések szerint Berlusconi ügyvédei azt közölték, hogy a miniszterelnök április 6-tól önmagát kívánja védelmezni a perben, és ezért – a korábbiaktól eltérően – immár jelen lesz a bírósági tárgyalásokon. Személyes jelenlétére azonban a miniszterelnöki teendők miatt csakis hétfőnként kerülhet sor – jelentette ki az egyik ügyvéd.

Niccolo Ghedini egy interjúban mindezt azzal indokolta: biztosítani kívánják, hogy az eljárást a lehető leggyorsabban befejezzék. “Ezért közöltük, hogy Berlusconi hétfőnként a bíróság rendelkezésére áll” – fogalmazott az ügyvéd, aki szerint mindez az együttműködésre való, figyelemreméltó törekvés jele. “Ennél több nem várható el egy miniszterelnöktől” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik