Nagyvilág

Hajléktalanok kiirtásával viccelt egy orosz polgármester

Bocsánatot kért az oroszországi Csita város polgármestere, amiért egy lakossági fórumon úgy fogalmazott: a hajléktalankérdést csak a kilövési engedély birtokában lehet megoldani.

Az ukrán Korreszpondent hírportál beszámolója szerint Anatolij Mihalev utólag buta tréfának nevezte a kiszólását. Egy csütörtöki lakossági fórumon tették fel a szibériai város első emberének a kérdést, hogy miként kívánja megoldani a hajléktalanok problémáját, mire azt felelte, hogy “amíg a városi hatóságok nem kapják meg az ehhez szükséges kilövési engedélyt, ez a kérdés megoldhatatlan marad”.

Mihalev másnap bocsánatot kért mindazoktól, akik ezt a tréfának szánt mondatát szó szerint értelmezték. Hozzátette, hogy a város valóban nem tud mit kezdeni az otthontalanokkal, mivel még a törvényes igénylőknek sem képes lakást biztosítani. Riasztónak nevezte, hogy a hajléktalanok között egyre több a fiatal, aki a “békés” kéregetés helyett egyre többször vetemedik bűncselekmény elkövetésére, hogy fenntartsa magát. A kórházakba kerülő otthontalanok ellátására fordított költségek pedig a rendes adófizetők gyógyítása elől vonják el a szükséges eszközöket.

A polgármester szerint helyi szinten semmiképpen sem oldható meg ez a probléma, ahhoz ugyanis országos programra volna szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik