Nagyvilág

Volt líbiai miniszter: Kadhafi Hitler sorsára fog jutni

Meg vannak számlálva Moammer Kadhafi líbiai vezető napjai - mondta Líbia volt igazságügy-minisztere.

Musztafa Abdel-Dzsalíl szerint Kadhafi ezredes öngyilkosságot fog elkövetni, akárcsak Adolf Hitler a II. világháború végén.

A politikus, aki nemrégiben mondott le posztjáról tiltakozásul amiatt, hogy a líbiai vezetés erőszakkal lépett föl a kormányellenes tüntetők ellen, az Expressen című svéd lapnak nyilatkozott.

A csütörtökön megjelent interjúból előző nap az újság internetes oldalán közöltek részleteket, köztük az exminiszternek azt a kijelentését, miszerint annak idején Kadhafi személyesen adott parancsot a Lockerbie-merényletre. 1988. december 21-én a skóciai Lockerbie fölött fölrobbant az amerikai PanAm légitársaság Boeing 747-es utasszállító repülőgépe. A merénylet összesen 270 halálos áldozatot követelt.

Musztafa Abdel-Dzsalíl az interjúban fölszólította a líbiai diplomatákat, hogy maradjanak a posztjukon, de tegyék nyilvánvalóvá, hogy “a nép oldalán állnak”. A volt miniszter egyúttal felháborodásának adott hangot, amiért, mint mondta, “ez a gyilkos rezsim” afrikai zsoldosokat fogadott föl Csádból és Nigerből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik