Nagyvilág

Kiberhadsereg hackelte meg az Amerika Hangja rádiót

Egy magát "iráni kiberhadseregnek" nevező csoport vállalta a felelősséget az Amerika Hangja rádió internetes oldalaira történt behatolásért - jelentette a rádió és a félhivatalos iráni Farsz hírügynökség.

A csoport a Voice of America farszi nyelvű oldalán üzenetet helyezett el, amelyben arra szólította fel Washingtont, hogy ne avatkozzon bele a muzulmán világ ügyeibe.

“Mrs. Clinton, akarod hallani az elnyomott népek hangját Amerika szívéből? A muzulmán világ nem hisz az Egyesült Államok üzelmeiben. Azt mondjuk nektek, fejezzétek be a beavatkozást a muzulmán országokban” – szólt az üzenet.

A Farsz szerint a hackerek az Amerika Hangja összesen mintegy 95 internetes oldalát támadták meg. A teheráni hírügynökség szerint a Voice of America “az Egyesült Államok kémszervezetének részeként” tevékenykedik.

Az amerikai rádióadó szerint a kibertámadásra egy nemrég az ABC tévében Hillary Clinton külügyminiszterrel közölt interjú szolgáltathatott ürügyet. Az interjúban Clinton a következő szavakkal utalt a külügyminisztérium arab és farszi nyelven indított Twitter-oldalára: “Csatlakozni akarunk azokhoz a fiatalemberekhez, akik az amerikai fiatalokhoz hasonlóan jogot szeretnének kapni nézeteik kifejezésére”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik