Nagyvilág

Holttestek hevernek a líbiai főváros utcáin

Szemtanúk beszámolói szerint a biztonsági erők által lelőtt emberek holttestei hevernek az utcán a líbiai főváros, Tripoli egyik kerületében.

Az AP hírügynökség úgy értesült, a város lakói jelenleg otthonaikban várják a fejleményeket, miután a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű biztonsági erők arra figyelmeztettek, lelőnek bárkit, aki az utcára merészkedik. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió szerint a főváros több negyedében géppuskaropogás hallatszik.

Az amerikai hírügynökség egy helyszíni forrása szerint a fegyveres erők a mentőkre is tüzet nyitottak, akik így sok sebesültön nem tudtak segíteni.

Az al-Dzsazíra korábban azt közölte, Moammer Kadhafi líbiai vezető elitegységei és afrikai zsoldosok harcolnak a főváros, Tripoli több negyedében.

A megmozdulások leverésére bevetett afrikai zsoldosok hírét megerősítette Líbia újdelhi nagykövete, aki ilyen jellegű értesüléseket kapott hazájából különböző forrásokból. Ali Eszávi hozzátette: dezertálásokról is kapott információkat. “A (líbiai) katonák nem nézhetik tétlenül, hogy külföldi zsoldosok gyilkolják honfitársait, ezért a nép oldalára álltak” – mondta.

Az Arab Liga kedd délután rendkívüli ülést tart az egyiptomi fővárosban, hogy megvitassa a Kadhafi-rendszer elleni felkelést.

AJÁNLOTT LINKEK:

Líbia: kitört a polgárháború (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik