Nagyvilág

Átállt a tüntetőkhöz a líbiai belügyminiszter

A líbiai belügyminiszter bejelentette, hogy átállt a tüntetőkhöz, és támogatja a "Február 17. forradalmat" - közölte az al-Dzsazíra arab hírtelevízió.

A tévé egy amatőr videofelvételt közvetített, amely Abdel Fattah Junesz al-Abidi belügyminisztert íróasztalánál ülve mutatta, amint felolvassa a nyilatkozatát, és sürgeti a líbiai hadsereget, hogy csatlakozzon a néphez és annak “legitim követeléseihez”.

erre azután került sor, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető kijelentette, hogy a “forradalom vezetője” marad hazájában, és hangsúlyozta: nincs hivatalos tisztsége, amelyről lemondhatna. Emellett azt is kijelentette, hogy nem hagyja el Líbiát, inkább hazájában mártírhalált fog halni.

Egyúttal felszólította a hadsereget és a rendőrséget, hogy vonja ellenőrzése alá az országban uralkodó helyzetet és zavaros beszédében “patkányoknak és zsoldosoknak” titulálta a hatalma ellen fellázadt tüntetőket, akik “a líbiai törvények szerint halálbüntetést érdemelnek”. A tiltakozókat a Tienanmen térihez hasonló visszavágással fenyegette meg.

Ugyanakkor kérte híveit, hogy szerdán vonuljanak ki az utcára, ezzel fejezzék ki, hogy támogatják őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik