Nagyvilág

Nem javasolt Bahreinbe utazni

A Külügyminisztérium azt javasolja a Bahreinbe készülő magyaroknak, hogy az ottani belbiztonsági helyzet javulásáig halasszák el nem feltétlenül szükséges utazásukat.

A szaktárca pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében a jelenleg Bahreinben tartózkodó magyar állampolgároknak azt tanácsolja, hogy a 00-973-399-44-678-as mobiltelefonszámon lépjenek kapcsolatba Magyarország manámai tiszteletbeli konzuli ügynökével, Garamvölgyi Balázzsal, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, vagy a Kuvaitban működő – a Bahreini Királyságba is akkreditált – magyar nagykövetséggel. A diplomáciai képviselet éjjel-nappali telefonügyeletet tart a 00-965-2-537-9351-es telefonszámon.

Bahreinben, főként síita tiltakozók, Kalifa bin Szalmán al-Kalifa sejk, kormányfő elmozdítását követelik. Csütörtökön a hadsereg bejelentette, hogy a főváros nagy része felett átvette az ellenőrzést. Erre pár órával azután került sor, hogy a rendfenntartó erők könnygázzal és gumilövedékekkel feloszlatták az el-Manáma főterén táborozó tüntetőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik