Nagyvilág

Kitálalt a Berlusconi-villa bennfentese

Nagylelkű, jószívű ember, aki szívesen invesztál a fiatalokba, mert hisz bennük - jellemezte a CNN-nek adott exkluzív interjúban Berlusconit egy 25 éves pártfogoltja, aki rendszeres résztvevője volt a kormányfő villájában tartott hírhedt "összejöveteleknek".

Berlusconi villájának titkairól és a sokat vitatott, állítólagos orgiákba torkollt partikról vallott a CNN-nek Nicole Minetti, akit azzal vádol az olasz bíróság, hogy prostituáltakat hajtott fel Berlusconi számára és különböző partikon mutatta be őket a kormányfőnek.

Az eredetileg esztétikai fogásznak készülő Nicole Minetti saját elmondása szerint először egy kórházban találkozott Berlusconival, akihez azért lépett oda, hogy elmondja, mennyire tiszteli és a családja is mennyire is kedveli őt. Minetti arról is beszélt Berlusconinak, hogy szívesen kipróbálná magát a politikában. Az olasz miniszterelnök megadta a csinos fiatal lánynak a telefonszámát, aki nem sokkal ezután a helyi önkormányzatnál kapott pozíciót.

Nagyszerű ember, nagy szíve van és rendkívül humoros, igazi show-man – írta le a kormányfő jellemét Minetti, aki a Berlusconi villájában történteket munkavacsoraként jellemezte. Kellemes zene szólt, fenséges ételek és borok voltak, a miniszterelnök gyakran énekelt is – tette hozzá. A lány tagadta, hogy a rendezvények orgiába torkolltak volna, bár elismerte, hogy ismerte az azóta „szívtipró” Rubyként elhíresült 17 éves lányt, akit nemrég letartóztattak.

A legnagyszerűbb Berlusconiban, hogy hisz a fiatalokban, nem fél hinni bennük és invesztálni beléjük – mondta Minetti, aki nem kívánt nyilatkozni arról, hogy fűzte-e szexuális kapcsolat a miniszterelnökhöz. Nicole Minetti a CNN kamerái előtt kisebbfajta ellentmondásba keveredett, amikor először azt állította, hogy Berlusconi csupán a karrierjét segítette, amikor szimpátiából, barátságból és nagylelkűségből lehetőséget adott neki a bizonyításra a politikában, majd később elismerte, hogy több ezer euró készpénzt is kapott a kormányfőtől.

Segített nekem, amikor nehéz helyzetbe kerültem, nem esik nehezére segíteni, ha valakinek, akiben megbízik, problémája akad – mondta. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy nem fél attól, hogy az április 7-én kezdődő perben bíróság elé álljon, és hozzátette, hogy ki akarja tölteni 2013-ban lejáró mandátumát.
A három bírónő, aki ítéletet mond majd Berlusconi felett az áprilisban kezdődő perben! Képgaléria!

A három bírónő, aki ítéletet mond majd Berlusconi felett az áprilisban kezdődő perben! Képgaléria!

Egy vizsgálóbíró kedden rendelte el a Berlusconi elleni pert azért, mert a kormányfőt azzal gyanúsítják, hogy pénzért igénybe vett kiskorú prostituáltakat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük szabadon bocsátásáért, miután a rendőrség lopásért őrizetbe vette.

“Az ország iránti szeretetből nem akarok beszélni a dologról. Legyen elég, ha annyit mondok, hogy a legkevésbé sem aggódom” – mondta Berlusconi, aki tagadta és alaptalannak minősítette az ellene felhozott vádakat.

Az április 6-án kezdődő pert, amelyben egy három bírónőből álló tanács fog ítélkezni, szakértők súlyos kihívásnak tartják Berlusconi számára, akinek parlamenti ereje megfogyatkozott, miután szakított egy korábbi szövetségesével.
A miniszterelnök ugyanakkor szerdán azt állította, hogy megmaradt szövetségese, az Északi Liga párt szilárdan támogatja, és közölte, hogy a közeli napokban gyarapítani fogja törvényhozási többségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik