Nagyvilág

Medvegyev villámlátogatást tett a Vnukuvo reptéren

Egy nappal a moszkvai pályaudvar után váratlan ellenőrzést tartott az orosz államfő a Vnukuvo nemzetközi repülőtéren is.

A csütörtökitől eltérően Dmitrij Medvegyev ezúttal elégedett volt a látottakkal. Az államfő pénteken is úgy érkezett meg a reptérre, hogy a légikikötő vezetőit nem értesítették előre. Az inspekció oka most is a biztonsági intézkedések felmérése volt.

Az orosz vezetés számára ez a központi kérdés azóta, hogy kiderült: súlyos biztonsági hiányosságok voltak a moszkvai Domogyedovó reptéren, ahol 36-an haltak meg, több mint 100-an pedig megsebesültek a januári öngyilkos merényletben.

“Vnukovón rendben találtam mindent, nem úgy, mint a Kijevszkij pályaudvaron” – közölte az orosz elnök az állami tévé kamerája előtt. Medvegyev csütörtökön többször is kifakadt a Kijevszkij pályaudvaron, ahová Nyugat-Oroszországból és Ukrajnából érkeznek vonatok.

Medvegyev a belügyminiszter, a legfőbb ügyész, a biztonsági szolgálat vezetője, valamint az állami tévé stábja kíséretében először terepszemlét tartott, majd számon kérte a pályaudvar, utána pedig a pályaudvari rendőrség vezetőjét. Azt mondta, hogy “nem látott rendőröket járőrözni, tűrhetetlen ez a helyzet.”

Medvegyev az állami tévé kamerája előtt utasítást adott a legfőbb ügyésznek, hogy vizsgálja ki a biztonsági intézkedéseket az állami vasúttársaságnál, illetve a pályaudvarokon. Ezután felhívta az állami vasúttársaság vezérigazgatóját, akit utasított, hogy “tegyen rendet, és három napon belül jelentsen neki.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik