Nagyvilág

Mindenkit meglepett a kései havazás Pekingben

Először esett hó csütörtökön Pekingben az idei télen, 60 éve nem érkezett hó ennyire "későn"a kínai fővárosba, ahol már 108 napja nem volt csapadék.

A meteorológusok szerint azonban e kis mennyiségnek csak korlátozott hatása lesz, s nem is marad meg sokáig: csütörtök felhős, de péntek már napos lesz.

A hó teljesen beborította a főváros útjait, házait, s természetesen lelassította a közlekedést. Az autópályák jelentős részén csütörtökön, a reggeli csúcsban legfeljebb 20 kilométeres óránkénti sebességgel haladhattak az autósok, egyes részeket – az úttisztítások befejeztéig – lezártak.

A pekingi nemzetközi repülőtérről helyi idő szerint reggel hat órakor azt jelentették, hogy nincs fennakadás a légi forgalomban, az érkező és induló járatok tartják a menetrendet. A légi kikötőben 64 hókotró jármű áll készenlétben.

Peking legszárazabb tele az 1970-71-es volt, amikor 114 napig nem kapott csapadékot – mondta Szung Csi-szung (Song Jisong) a fővárosi időjárás-előrejelző szolgálat főnöke a Hszinhua hírügynökségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik