Nagyvilág

A tömegbe lőttek a rendőrök Jemenben

Egy tüntető megsérült, amikor a rendőrök a tömegbe lőttek a dél-jemeni Ádenben egy kormányellenes demonstráció közben. További tizenkét embert őrizetbe vettek a hatóságok.

Szemtanúk beszámolója szerint több tucat ember gyűlt össze hétfőn késő este az egyik ádeni kerületben, akik az elnök, Ali Abdalláh Száleh rezsimje ellen és a déli országrész elszakadásáért tüntettek.

“A nép a rezsim bukását követeli” – skandálták az egyiptomi felkelés fő jelmondatát a demonstrálók, akik felgyújtott gumiabroncsokkal próbálták akadályozni a forgalmat a negyedben. A rendőrség könnygázzal és éleslőszerrel tüzelve oszlatta fel a tüntetést, az egyik résztvevőt ekkor találták el a combján.

A Dél-Jemen különválásáért küzdő mozgalom aktivistái egy hete minden este tüntetnek Áden valamelyik kerületében, de a rendőrség mindig gyorsan véget vet a megmozdulásoknak. A déli fiatalok az internetes közösségi oldalakon nagyobb szabású tüntetést szerveznek az északi kormány ellen február 11-re, amelyet a “harag napjának” neveztek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik