Nagyvilág

Anonymus támadásától lefagyott az olasz kormány weboldala

A magát "Anonymous" -nak nevező internetes csoport támadást intézett az olasz kormány weboldala ellen vasárnap- közölte az ANSA.

Az olasz hírügynökség jelentés szerint a csoport közölte: egy úgynevezett DDoS támadást hajtott végre. A kifejezés az angol Distributed Denial of Service, azaz elosztott szolgáltatás-megtagadással járó támadás rövidítése.

A csoport bejelentése szerint azért intéztek támadást a www.governo.it ellen, mert szerintük Olaszországban instabillá vált a politikai és gazdasági élet. Közleményük bírálja az olasz igazságszolgáltatási rendszert és az olasz kormányt, ez utóbbit azért, mert állításuk szerint “prostitúcióba, sőt kiskorúak megrontásába keveredett”. A megjegyzés a kormányfő, Silvio Berlusconi szex-ügyeire vonatkozik.

Az AFP francia hírügynökség azt közölte: vasárnap este nem úgy tűnt, hogy az olasz kormány oldalával valami gond lenne. A DDoS-támadás során a hackerek egyszerre rengeteg kéréssel bombázzák a weboldalt, amelynek szerverei nem bírják el a megterhelést, ezért az oldal lefagy, illetve összeomlik.

A magát globális csoportnak nevező “Anonymous” korábban már megtámadta az egyiptomi és a tunéziai kormány weboldalait is. A múlt csütörtökön feltehetően ők nullázták le a jemeni elnök weboldalát is. Tavaly decemberben a Visa és Mastercard weboldalai ellen is akciót indítottak. Állításuk szerint azért, mert a hitelkártya cégek is részt vettek a WikiLeaks elleni műveletekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik