Nagyvilág

Hazaküldték az egyiptomi tüntetőket

Hazatérésre szólította fel a tüntetőket szerda este az egyiptomi alelnök, hogy -mint - mondta - helyre lehessen állítani a rendet, és megkezdődhessen a párbeszéd a politikai erők között.

„A tüntetések résztvevői átadták az üzenetüket, azok is, akik reformokat követelnek, és azok is, akik Hoszni Mubarak elnök támogatására vonultak ki” – mondta a múlt héten e posztra emelt Omar Szulejmán a MENA hivatalos hírügynökség szerint. Sürgette „az összes polgárt, hogy térjen haza, és tartsa be a kijárási tilalmat, ezzel segítve a hatóságok erőfeszítéseit a nyugalom és a stabilitás helyreállításában, a károk és veszteségek csökkentésében”.

A tüntetéseket abba kell hagyni, hogy a tárgyalások megkezdődhessenek – üzente Szulejmán alelnök. Az Egyiptomot közel három évtizede vezető Mubarak uralma ellen példátlan tiltakozáshullám kezdődött az észak-afrikai arab országban több mint egy hete. Szulejmán hétfőn rövid tévébeszédben bejelentette: Mubarak megbízta azzal, hogy kezdjen azonnal párbeszédet az ellenzékkel „az alkotmányos és törvényhozási reformokkal kapcsolatos kérdésekről”. Az ellenzék nagyobb része azonban Mubarak azonnali távozását akarja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik