Nagyvilág

Sorra állítják le az egyiptomi utakat

Több európai turistacsoport egyiptomi utazását állították le szombaton az észak-afrikai államban zajló zavargások miatt.

Egyre több ország vezetése ajánlja állampolgárainak, hogy kétszer is gondolják meg, elutaznak-e Egyiptomba. Így Európába a szomszédos Ausztrián kívül, Bulgária, Belgium, Dánia, Nagy-Britannia, Franciaország, Svédország kormánya is eltanácsolta az embereket az Egyiptomba szervezett turistautaktól, csakúgy, mint az Egyesült Államok és Japán, valamint Ausztrália, amelynek információi szerint turistacélpontokat is fenyegethetnek támadások.

Ausztrália hatóságainak információi szerint a zavargások sújtotta “Egyiptomban turistacélpontok, különösen a Vörös-tengernél és a Sínai-félszigeten működő üdülőhelyek is potenciális terrorcélponttá válhatnak”. Ezért az ausztrál kormány megemelte az egyiptomi utak veszélyének szintjét, ahogyan tették azt Tunézia és Libanon esetében is. Az utazóknak pedig azt ajánlották: “kétszer is gondolják meg, hogy most elutaznak-e Egyiptomba!”.

Ezalatt Belgiumban az utazási irodák úgy döntöttek, hogy ideiglenesen leállítják az összes Egyiptomba irányuló turistautat, de azoknak az evakuálását nem kezdik meg, akik jelenleg egyiptomi nyaralóhelyeken vannak. Hasonló döntést hoztak pénteken a francia utazási irodák, amelyek szombaton ismét megvitatják az álláspontjukat az egyiptomi helyzettől függően.

A japán kormány pedig felszólította állampolgárait, hogy mindenképp halasszák el egyiptomi útjaikat. Aki pedig épp Egyiptomban van, az haladéktalanul, hagyja el az országot – vagy ha erre sincs lehetősége, akkor mindenképp kerülje a tüntetéseket, és soha ne készítsen fényképet egyetlen tüntetőről vagy rendőrről sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik