Nagyvilág

Magyarok még nem kértek segítséget Egyiptomban

Egyelőre egyetlen magyar sem kért hivatalos segítséget Egyiptomban.

Egyelőre egyetlen magyar sem kért hivatalosa segítséget a kairói nagykövetségtől vagy a magyar Külügyminisztériumtól az egyiptomi zavargások miatt. A szaktárca honlapján olvasható utazási tanácsok továbbra is érvényesek, amelyeket az események függvényében fognak módosítani – mondta Pataki Eszter, a Külügyminisztérium kommunikációs főosztályának vezetője.

Nem tudni, hogy pontosan hány magyar lehet jelenleg Egyiptomban. Pataki Eszter elmondta: százas nagyságrendű lehet azok száma, akik a munkájuk miatt állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, de arról nincs információjuk, hány turista utazhatott az országba, hiszen ezt nem kell bejelenteniük a Külügyminisztériumban.

Az egyiptomi utakat szervező utazási irodák vezetői az RTL Híradónak szerdán azt mondták: addig nem állnak le a szervezéssel, amíg a Külügyminisztérium az egész országot veszélyesnek nem nyilvánítja. A charterjáratok addig továbbra is visznek utasokat például Hurghadára és Sharm el Sheikh-be, mert az irodák abból indulnak ki, hogy a turistaparadicsomokban nyugalom van.

Egyiptomban a kedd óta tartó tüntetéseknek már 27 halálos áldozata van, míg a sebesültek száma több mint ezer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik