Nagyvilág

Komp- és vonatbaleset Indonéziában

Legalább tizenhatan meghaltak, több százan pedig megsérültek két balesetben pénteken Indonéziában: összeütközött két vonat, illetve kigyulladt egy zsúfolt komp.

A vasúti baleset Nyugat-Jáva tartomány Banjar településénél történt. Egy személyszállító vonatba rohant bele egy másik szerelvény. Több tucatnyi sérültet szállítottak a közeli kórházakba, néhányukat válságos állapotban. Legalább öten meghaltak.

A másik balesetben a zsúfolt komp a Jáva szigeti Merak városból indult Szumátra felé. Fedélzetén több mint 400-an tartózkodtak. A tűz az indulást követő 40. percben ütött ki. A partról lehetett látni, hogy a kompot hatalmas füstfelhő lepte el. Öt mentőhajó indult a helyszínre.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Néhány túlélő a Metro TV-nek elmondta: úgy gondolják, hogy egy eldobott égő cigaretta miatt borult lángba a hajó. Sokaknak sikerült mentőmellényt felvenniük és vízbe ugraniuk, ahonnan már a helyi halászok húzták ki őket.

Az indonéziai közlekedési minisztérium szóvivője szerint a kompbalesetben 11 ember meghalt, 427 megmenekült, és ismeretlen számú eltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik