Nagyvilág

Formálódik az Obama-csapat

Noha Barack Obama hivatalosan még nem jelentette be, hogy 2012-ben ismét harcba száll az Egyesült Államok elnökének tisztségéért, mind több jel utal arra, hogy készül az újabb négyéves elnöki időszakra, és formálódik a "régi-új" Obama-csapat.

Megfigyelők erre következtetnek a Fehér Ház személyzetében végrehajtott legutóbbi változásokból, és ezt erősítette meg egy helyi idő szerint csütörtökön elhangzott interjúban Joe Biden alelnök is.

A PBS televíziónak nyilatkozva Biden ugyanis elárulta: Obama már egy évvel ezelőtt megkérdezte őt, hogy elvállalná-e ismét az alelnöki posztot. “És én azt válaszoltam, hogy igen” – jelentette ki Biden, hangsúlyozva, hogy Obama és ő “filozófikusan” mindenben ugyan azon az oldalon állnak. Ez pedig megkönnyíti számára, hogy azt a munkát végezze, ami eredetileg nem is első választása volt – hangoztatta a korábbi Delaware-i szenátor, aki 2008-ban még Obama egyik riválisa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott harcban.

Biden “legjobb döntésének” nevezte, hogy elfogadta az alelnöki felkérést, és Obamával való viszonyát rendkívül jónak nevezte. Ez a viszony mindenekelőtt a teljes bizalmon alapul – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik