Nagyvilág

Pálffy: sikeres a brüsszeli meghallgatás

Egyértelműen sikeresnek értékeli a magyar kormánytagok héten tartott brüsszeli meghallgatását Pálffy István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője úgy fogalmazott, hogy a meghallgatások három napja megnyugtatta Európát, a magyar miniszterek és államtitkárok semmi kétséget nem hagytak és megmutatták, hogy méltóképpen tudják vezetni az uniót.

A kormánytagok válaszai megnyugtatóak voltak, “Magyarország újra Európa
erős motorja” – vont mérleget a 17 magyar miniszter és államtitkár 23
európai szakbizottsági meghallgatása után, ahol – mint kiemelte – több
száz témában több száz kérdés merült fel.

Pálffy István szerint ugyanakkor tájékozatlanság, rosszakarat, és felületesség jellemezte a liberális és szocialista képviselők felszólalásait. Ennek egyik forrása mindenképpen a magyarországi ellenzéki pártoknál keresendő – mondta a KDNP-s politikus, hozzátéve: a szocialisták és liberálisok mindent megtettek azért, hogy ne legyenek sikeresek a meghallgatások.
A frakciószóvivő a szerinte “bornírt” és “buta” kérdésekre példaként felidézte, volt olyan felvetés, hogy “Magyarországon dúl az antiszemitizmus”, s volt olyan képviselő, aki Kínához hasonlította Magyarországot.

Kérdésre válaszolva a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent információkról, miszerint “a szocialisták adtak muníciót Orbán Viktor miniszterelnök ellen, aki egy hete mutatta be soros elnökségi programját az Európai Parlament előtt”, azt mondta: szó sincs arról, hogy európai parlamenti képviselőket ne lehetne tájékoztatni oda-vissza. De ha ez a nemzeti érdekek ellen szól, az igencsak felveti a nyilvánvaló politikai rosszakarat, ellenségeskedés és Magyarország egyértelmű lejáratásának szándékát – emelte ki a kormánypárti képviselő.

Mint mondta, szerinte nem egyetlen ilyen anyag van. Egészen biztos vagyok benne, hogy a különböző “anyagcserékben” találnánk még egyéb bizonyítékokat is, akár konkrét ügyekre vonatkozóan, akár ilyen átfogó anyagokat – jegyezte meg.

Pálffy István kitért Mesterházy Attila amerikai útjára is, ahol az MSZP elnöke azt mondta a sajtónak: meglepően felkészültek az amerikaiak. Érdekes, vajon ki készítette fel őket – tette fel a kérdést, hozzátéve: azt nem feltételezi, hogy a CIA készíti fel az amerikai tárgyalófeleket, hogy mi zajlik Magyarországon például a médiatörvény ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik