Nagyvilág

Két hónapja nem látták Kijev főpolgármesterét

Már az ukrán miniszterelnöknek is feltűnt, hogy több mint két hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt Leonyid Csernovickij.

“Szabadságon van, vagy mi van vele?” – kérdezte Mikola Azarov csütörtökön a kijevi közigazgatási hivatal vezetőjével tartott megbeszélésén. Egyben arra szólította fel Olexander Popovot, hogy kerítse elő a Csernovicijt, és tudassa vele, hogy a kijeviek hiányolják a város éléről.

Viktor Januovics államfő novemberben nyirbálta meg a főpolgármester hatalmát, amikor elmozdította Csernovickijt a közigazgatási hivatal vezetői posztjáról, Olexander Popovot ültetve a helyére. A főpolgármester lényegében azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Popov ugyanakkor nem tudott válaszolni a miniszterelnöknek arra, hogy voltaképpen hol is tartózkodik a főpolgármester. Arra a kérdésre, hogy látta-e mostanában a politikust, annyit mondott: “kapcsolatban vannak vele”.

Leonyid Csernovickij egyébként sokak szerint felettébb színes egyénisége az ukrán belpolitikának, míg ellenzői úgy vélik, hogy mentális problémái vannak. Ennek alátámasztására gyakran emlegetik, hogy egy alkalommal fürdőnadrágban tartott sajtótájékoztatót és tornagyakorlatokat mutatott be, hogy fittségét bizonyítsa.

AJÁNLOTT LINKEK:

Fokozott biztonsági intézkedések Ukrajnában is (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik