Nagyvilág

Putyin: “a megtorlás elkerülhetetlen”

Megtorlást ígért kedden Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a moszkvai Domogyedovo repülőtéren történt öngyilkos merényletért.

“A megtorlás elkerülhetetlen” – mondta Putyin, de határozott hangvételű nyilatkozatából nem derült ki, hogy mely személyeken, s miként akarja megtorolni hétfői mészárlást. Eddig egy csoport sem vállalta magára a merényletet, a gyanú azonban a csecsen szélsőségesekre terelődött, akik ellen Putyin még elnökként véres háborút vívott.

Az NTV orosz tévécsatornán fényképet mutattak az állítólagos elkövető – egy harmincas éveiben járó férfi – fejéről, az azonosítás azonban a DNS-teszt elvégzéséig és kiértékeléséig várat magára.

Medvegyev kedden hangsúlyozta: “zűrzavaros állapotok uralkodnak” Domogyedovón, és a repülőtér vezetőségének “vállalnia kell a felelősséget a robbantást megkönnyítő biztonsági hiányosságokért”. A vezetőség azonban a repülőtéri rendőrségre hárította a vádakat, mivel ők voltak felelősek az érkező nemzetközi járatokra odabent várakozó emberek ellenőrzéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik