Nagyvilág

Kihúzták az orvosszakértők listájáról Malina Hedvig orvosát

Eltávolították az igazságügyi orvosszakértők listájáról Peter Labašt, aki a sokat vitatott jelentést készítette Malina Hedvigről.

Az interneten megtalálható szakértői lista szerint a Komensky Egyetem orvosi karának dékánja nem rendekezik felelősségbiztosítással. A TASR hírügynökség információjára hivatkozva a bumm.sk szlovákiai hírportál úgy értesült, hogy a hatályos törvány szerint emiatt kihúzható a listáról.

Peter Labaš “ostobaságnak nevezte a hírt”, saját bevallása szerint naponta készít szakértői jelentéseket, a biztosítása pedig automatikusan meghosszabbodik. A bumm sk. szerint azonban azt is megjegyezte, hogy “utána kell néznie, mert biztosan elfelejtette nekik elhozni a biztosításról szóló igazolást.”

Dobroslav Trnka szlovákiai főügyész tavaly kijelentette, hogy Malina Hedvig ügyének kimenetele elsősorban Labaš szakvéleményétől függ, melyet az orvos még 2009 őszén adott le. A jelentéstől azonban több, konzultánsként feltüntetett orvos is elhatárolódott annak szakmai hiányosságai miatt. Malina Hedvig ügyvédje tiltakozást nyújtott be a szakvélemény ellen, a főügyészi hivatal pedig annak átdolgozásával és kiegészítésével bízta meg Labašt. A hírportál információ azóta sem készült el a javított verzió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik