Nagyvilág

Két halott az orosz plázában történt robbanásban

Az orosz hatóságok közlése szerint két halottat találtak az Ural hegységnél lévő város, Ufa egyik bevásárlóközpontjában, ahol szombaton robbanás történt.

A bejelentés szerint a detonációban legkevesebb öt ember sérült meg. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy merénylet történt, a robbanás okát azonban még nem tudják.

A belügyminisztérium helyi tisztségviselőjét, Maxim Rogyionovot idézve az Interfax orosz hírügynökség azt közölte: a robbanás után tűz volt, majd amikor a lángokat eloltották, két holttestet találtak. Egy 18 éves lányét, és egy férfiét, akinek életkorát nem közölték.

Rogyionov azt mondta, hogy a robbanás az Európa nevű bevásárlóközpont dohányosok által kedvelt kávézójában történt. A Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának munkatársa, Oleg Zuguejev azt közölte, hogy a bevásárlóközpont minkét szintjét elborították a lángok a robbanás után.

A központ melletti egyik üzletben dolgozó Alina Iszlamova azt nyilatkozta a moszkvai Echo rádiónak, hogy a vásárlók és az ott dolgozók kimenekítése nehezen ment, mivel a főbejáratot is beborította a tűz, ami belekapott két parkoló autóba, azok pedig szintén felrobbantak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik