Nagyvilág

A főbelőtt képviselőnő Houstonban lábadozik

Az állapotában bekövetkezett javulás nyomán pénteken a tucsoni egyetemi klinikáról egy houstoni rehabilitációs intézetbe szállították át Gabrielle Giffords demokrata párti képviselőt, akit a hónap elején lőtt fejbe egy merénylő.

Giffords az elmúlt napokban már a saját erejéből is fel tudott kelni az ágyából, a görgetni tudta egy táblakomputer képernyőjét. Orvosai ugyanakkor még mindig nem tudják, hogy milyen mértékben károsodott a látása. Állni segítség nélkül is képes, lépni azonban egyáltalán nem.

A férje, Mark Kelly űrhajós szerint a képviselőnő mozgatta a száját és megpróbált beszélni, de erre egyelőre azért sem képes, mert csövön át lélegzik. Kelly szerint a felesége képes felfogni a körülötte lévő világot.

A Giffords elleni, január 8-i támadásban 18 másik ember is megsebesült, hatan közülük halálosan. A képviselőnőt Houstonban a Memorial Hermann kórház traumatológiájára szállították, hogy kivizsgálása után megállapítsák, mikor szállíthatják át a fejsérülések kezelésére szakosodott rehabilitációs intézetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik