Nagyvilág

110 maffiózót kapott el az FBI

A Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) fennállásának legnagyobb New York-i maffiafogását hajtotta végre, amikor csütörtök hajnalban 110 gyanúsítottat vett őrizetbe a nagyvárosban és annak környékén - jelentette az NBC televízió.

Az akció, amelyben több mint 800 szövetségi és helyi rendőr vett részt, a maffia öt New York-i és egy New Jersey-i “családja” ellen irányult. A letartóztatásokat New Yorkban, valamint New Jersey és Rhode Island államokban hajtották végre.

Eric Holder igazságügyi miniszter szerint ez volt az FBI legnagyobb egy nap alatt végrehajtott akciója a maffia ellen. Gyilkosság, kábítószer-kereskedelem, zsarolás, illegális szerencsejáték, gyújtogatás, uzsora miatt már vádat is emeltek 127 ember ellen. Több évtized alatt elkövetett bűncselekményekről van szó – mondta sajtóértekezletén a miniszter.

Janice Fedarcyk, az FBI New York-i részlegének vezetője közölte, hogy a nyomozást együttműködő tanúk segítették, ami azt bizonyítja, hogy a hallgatás maffián belüli törvénye, az “omerta” inkább mítosz, mintsem valóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik